En svømmenett (også bare kalt utstyrsnett, mesh bag eller treningsnett) kan raskt være en god investering når du begynner å svømme med for eksempel svømmeføtter, pullbuoys og annet teknikkforbedrende utstyr.
Men hva er egentlig et svømmenett, hvordan skiller det seg fra en svømmetaske, og hvilket utstyrsnett bør jeg velge? Det gir jeg deg et innblikk i i denne veiledningen.
I denne veiledningen tar jeg opp:
På et tidspunkt under ditt svømmeeventyr, når du begynner å bruke utstyr for å forbedre deg, blir et svømmenett nesten uunnværlig. Med et utstyrnett kan du holde alt utstyret ditt samlet, slik at du alltid vet hvor det er.
Jeg vet i hvert fall fra min egen erfaring at hvis jeg av en eller annen grunn ikke har utstyret mitt i nettet mitt, pleier jeg alltid å glemme noe av det hjemme.
Så den allerbeste tingen med et svømmenett er at du har alt utstyret ditt samlet, og derfor vet nøyaktig hvor alt er.
Derfor har alle slags svømmere nytte av et nett, spesielt når det er snakk om mer enn ett stykke utstyr å ta med.
Kanskje har du sett svømmerne på svømmehallen bære rundt på en dedikert svømmetaske. Så hva er egentlig forskjellen på en slik og et nett for svømmeutstyr? Og hvorfor ikke bare bruke enten en veske eller et nett?
Svaret på forskjellen mellom en veske og et nett ligger i hva de to forskjellige tingene er ment for.
Kort fortalt er et svømmenett ment for å oppbevare og transportere utstyret ditt. Mens en svømmetaske er ment for å enkelt transportere og oppbevare klærne og eiendelene dine til, fra og inne i svømmehallen.
Hvis du for eksempel bare samler utstyret ditt i svømmetasken etter svømmingen, vil vesken raskt bli våt innvendig. Og siden svømmetasker ofte er vanntette, vil vannet fra det våte utstyret ligge og sildre rundt i bunnen av vesken. Det er ikke spesielt praktisk, kan vi nok være enige om.
Et svømmenett derimot er laget for å kunne fjerne vannet fra det våte utstyret. Det er laget av et annet materiale, samtidig som de fleste nett har hull for å dreneres vann ut
Og det er her den store forskjellen ligger.
Så helt konkret:
Enten du bare har én gjenstand eller flere, kan det være en klar fordel å ha et svømmenett. Men det neste store spørsmålet er da, hvilket nett du skal velge.
Jeg kan selvfølgelig ikke ta valget for deg. Men jeg kan i det minste fortelle litt om de overveielsene du bør gjøre før du trykker på tastaturet for å taste inn koden på betalingsterminalen..
Det første du bør vurdere, er hvor stort et nett du trenger. Har du bare litt utstyr som for eksempel en pullboy og et sett med fingerpaddles, trenger du ikke et stort nett. Men hvis du har hele settet med svømmeføtter, paddles i flere størrelser, snorkel, pullboy osv., vil et lite nett på ingen måte være stort nok.
Ta derfor stilling til hvor mye utstyr du har som skal i nettet. Og tenk gjerne på om du kommer til å bruke mer utstyr i fremtiden når du vurderer dette.
Hvis du for øyeblikket bare trenger et lite nett, men allerede vet at du kommer til å trenge mer i fremtiden, så vær føre var og invester i et større svømmenett.
Eksempler på et stort og et lite svømmenett:
Men hva er fordeler og ulemper med et lite kontra et stort svømmenett?
Fordeler og ulemper med et lite nett:
Fordeler og ulemper med et stort nett:
Et svømmenett er i seg selv beregnet for å oppbevare og transportere svømmeutstyr. Men de fleste av oss svømmere trenger også å oppbevare og transportere andre ting sammen med utstyret vårt.
Det kan for eksempel være svømmebrillene dine, lommeboken din, en drikkeflaske eller mobilen din. Felles for alle fire tingene er at det kanskje ikke er så genialt å oppbevare dem sammen med det våte utstyret ditt.
Derfor kan det være en god idé å velge et svømmenett som har ekstra lommer for oppbevaring.
Fordelene med et nett med lommer kontra et nett uten, er ganske åpenbare. Men for enkelhets skyld, vil jeg likevel liste opp fordelene og ulempene ved begge typer:
En liten ting du kanskje ikke tenker på når du skal kjøpe et svømmenett, er om nettet har hull i bunnen for å kunne dreneres for vann. De fleste svømmenett er lukkede i den nedre halvdelen og har et dedikert nett i den øvre halvdelen.
Å ha et nett i den øvre halvdelen er smart nok, for da kan fukt fra det våte utstyret trenge gjennom det. Men hvis det samler seg vann i bunnen av nettet, kan det ikke komme ut. Og det kan etter hvert føre til muggent utstyr.
Noen svømmenett er imidlertid utstyrt med hull i bunnen slik at vannet kan renne helt ut av nettet. Da unngår du at det samler seg vann i bunnen og dermed også muggent utstyr.
Jeg håper jeg har gitt deg et godt innblikk i hva du bør vurdere når du vurderer å kjøpe et nytt svømmenett for å oppbevare og transportere utstyret ditt. Jeg vil nå gå videre til delen der jeg forteller deg hvilke utstyrnett jeg anbefaler.
Jeg har hatt 10 forskjellige nett fra ulike produsenter på testbenken. Og nettene jeg synes fungerte aller best i de to kategoriene beste enkle svømmenett og beste svømmenett med lommer, er også de jeg klart vil anbefale deg.
Så la oss gå!
Disse svømmenettene har vi testet
For å velge ut de følgende testvinnerne i de ulike kategoriene har jeg testet et bredt utvalg av de beste svømmenettene i inn- og utland for å kunne gi de mest ærlige anbefalingene. Dette inkluderer disse:
Svømmenettene er vurdert basert på faktorer som med eller uten lommer, størrelse, pris, farge og til slutt min personlige samlede opplevelse av hver enkelt av dem. Og det er disse omfattende testene som danner grunnlaget for de følgende anbefalingene.
Hvis du bare vil ha et nett som er så enkelt som mulig, er det min tydeligste anbefaling at du velger dette enkle svømmenett fra Speedo.
Med sitt ene store rom som har nett hele veien rundt, gjør dette utstyrsnettet akkurat det det skal. Det er god plass til utstyret ditt, og konstruksjonen med å være et nett på alle kanter gjør at vannet fra utstyret ditt lett dreneres ut.
I tillegg er Speedo kjent for å lage kvalitetsprodukter selv for de mest kresne svømmerne. Holdbarheten til dette nettet kan du derfor være sikker på er på topp
Fordeler og ulemper med Speedo svømmenett:
Hvis du ønsker det absolutt beste enkle svømmenettet, er det dette Speedo svømmenettet du bør velge..
“Jeg liker virkelig nettet deres, det har vært veldig praktisk under treningen. Bare det å slippe å bære med seg svømmeføttene i svømmetasken hver gang til trening er mye mer praktisk.”
(Louise S.)
Watery Active svømmenett er laget av netting slik at det er pustende, noe som betyr at ventilasjon muliggjøres slik at utstyret tørker raskere. Svømmenettet kan bæres i hånden eller på ryggen.
Hvis du leter etter et svømmenett som er romslig og holdbart, er dette det riktige valget for deg som ønsker et enkelt svømmenett til en virkelig god pris.
Hvis du ønsker et svømmenett med ekstra lommer til oppbevaring, er det Waterys eget svømmenett du bør velge.
Tradisjonelt sett er forhandleres egne utstyrsmerker både rimelige og av noe mindre god kvalitet sammenlignet med de store og etablerte merkene.
Men forhandleren Watery har virkelig gjort en god jobb her og skapt et svømmenett som gir deg alt du trenger; det er billig, det har ekstra oppbevaringslommer som er adskilt fra hovedlommen for utstyret, det har hull i bunnen for å drener vannet, og det holder seg bare bra gjennom bruk.
Vanligvis er dyre produkter fra etablerte merker det beste du kan få. Men i dette tilfellet får du faktisk det beste nettet med Waterys eget svømmenett!
Hvis du vil ha det beste nettet med mulighet for å oppbevare eiendelene dine, bør du skaffe deg svømmenettet til forhandleren Watery.
“Kan ha alt svømmeutstyret mitt! Jeg hadde tidligere et nett som ikke kunne romme svømmeføttene mine, fingerpaddles, badetøy, brett osv., men dette nettet kan definitivt det. I tillegg er det laget av en lekker nylon som er enkel å bære rundt på.”
(Lone J.)
Med et svømmenett kan du enkelt transportere og holde orden på alt ditt svømmeutstyr. Men dette kan du faktisk også gjøre i en tradisjonell svømmetaske. Som jeg allerede har nevnt tiligere i denne veiledningen, er imidlertid ikke dette nødvendigvis en særlig god idé.
Hvis du legger det våte utstyret ditt i en svømmetaske, vil vannet fra utstyret bare gjøre bagen fuktig på innsiden. Og så dannes det raskt mugg, både i selve bagen og på utstyret.
Til gjengjeld gjør en svømmetaske det lettere og mer sikkert å unngå å oppbevare klærne og eiendelene dine i svømmehallens skap. Dessverre ser man ofte eksempler på tyverier der tyver lykkes med å bryte opp skapene i garderoben. Og ved å oppbevare klærne og eiendelene dine i bagen, unngår du tyveri av tingene dine i garderoben
Det er derfor en virkelig god idé å bruke både et svømmenett og en svømmetaske. Med svømmenettet holder du styr på utstyret ditt, samtidig som vannet fra det enkelt kan renne ut. Og med en svømmetaske kan du ta med klærne og eiendelene dine inn i svømmehallen, slik at du unngår tyveri.
Et svømmenett er beregnet på å kunne oppbevare alle typer svømmeutstyr. Hvis du har mye utstyr, bør du velge et stort nett. Og hvis du bare har én eller to stykker utstyr, bør du velge et lite.
Men du trenger ikke nødvendigvis bare å begrense deg til å oppbevare selve utstyret i svømmenettet ditt. Ting som håndkle, badetøy og så videre, kan også fint oppbevares i et svømmenett.
Her er eksempler på de tingene som er mest vanlig å oppbevare i svømmenettet:
Et sett med svømmeføtter hjelper deg med å komme raskere fremover ved å bruke sparket fra bena. Dermed kan du lettere fokusere på å arbeide med teknikken i armene, eller til og med styrke sparket ditt.
Svømmeføtter tar imidlertid relativt mye plass i et svømmenett, så hvis du har et par slike, bør du nok velge et av de store utstyrsnettene.
En pullboy hjelper deg med å holde baken og bena oppe i vannoverflaten i stedet for halvveis nede på bunnen. Dette gir god mulighet til å fokusere kun på armene uten å måtte tenke på bena
En pullboy tar ikke nødvendigvis mye plass, så den kan fint passe i en liten svømmenett. Med mindre du har mye utstyr, vil det være en god idé å oppbevare den i en av de større nettene.
Et sett med fingerbrett som festes til hendene, slik at du lettere kan merke om du gjør uregelmessigheter i armtaket ditt. Samtidig brukes finger paddles – eller den større varianten hand paddles – også til funksjonell styrketrening av svømmemusklene i overkroppen.
Finger paddles tar ikke mye plass. De er ganske tynne og er ikke mye større enn håndflaten til en voksen. Derfor kan de lett være i et lite svømmenett, med mindre du selvfølgelig har mye utstyr som tar opp mye plass.
Med en snorkel i munnen kan du puste uten å måtte vri på hodet. Dette fjerner forstyrrelsen fra pusterytmen din, slik at du kan opprettholde en optimal posisjon i vannet under teknikktreningen din.
En snorkel tar egentlig ikke mye plass. Den er ganske smal, men til gjengjeld relativt lang. Den kan være i de fleste av de små svømmenettene, men jeg anbefaler likevel å bruke en stor pose hvis du eier en snorkel.
Som svømmer er det vanskelig å leve uten svømmebriller. Det er kanskje det mest nødvendige utstyret en svømmer har.
Svømmebriller tar nesten ingen plass, så de kan fint være i et lite og enkelt svømmenet. Men stroppene kan være ganske skjøre (og glasset kan også være det), så jeg anbefaler å oppbevare dem i en ekstra lomme på selve nettet.
Du kan også oppbevare dem i et dedikert svømmebrilleetui for å passe best mulig på dem. Deretter kan du feste etuiet enten til nettet eller svømmetasken din.
Et håndkle er uunnværlig når du skal tørke deg i garderoben. Mange svømmere oppbevarer håndkleet sitt i en svømmetaske, men du kan også fint.
Å oppbevare håndkleet i et nett er den beste ideen når du først har gjort håndkleet vått. Da slipper du for at vesken din blir våt på innsiden.
Hvis du vil oppbevare håndkleet ditt i nettet, anbefaler jeg at du gjør det i et av de store nettene. Der vil det automatisk være mest mulig plass, for et vått håndkle kan likevel ta opp en del plass.
Badetøy er det viktigste utstyret hvis du skal få lov til å komme inn i svømmehallen i det hele tatt. Det tar naturligvis ikke mye plass, så det kan uten tvil passe fint i en liten svømmenett.
Mange svømmere oppbevarer badetøyet sitt i en svømmetaske på vei til svømmehallen, for å deretter legge det over i svømmenettet etter endt svømming. På denne måten kan det våte badetøyet tørke, og man unngår at det blir fuktig inni vesken.
Badetøy kan fint passe i små svømmenett. Men hvis du også oppbevarer håndkleet ditt i nettet, så velg heller et stort nett for å få mest mulig plass.
Det er vanskelig å komme gjennom en hel svømmetrening uten å få noe å drikke underveis. Selv om vi beveger oss i vann, er det likevel ikke noe vi drikker.
Hvis du vil ha med en drikkeflaske til svømmehallen, kan den egentlig fint oppbevares sammen med det øvrige utstyret ditt i svømmenettet. Jeg har imidlertid et svømmenett med en ekstra oppbevaringslomme beregnet for drikkeflasker, så det er der jeg oppbevarer min flaske.
Ved å oppbevare drikkeflasken din i en oppbevaringslomme utenfor selve utstyrsrommet, frigjør du plass til alt det andre utstyret ditt, håndkle, badetøy og så videre. De fleste av de store svømmenettene har en slik oppbevaringslomme, så sørg for å se etter om nettet du har valgt har en slik.
Et svømmenett er sjelden å finne i vanlige sportsbutikker. Her må du derfor ty til mer dedikerte svømmeforretninger.
Her vil jeg på det sterkeste anbefale den danske svømmeforretningen Watery.dk. Prisene deres er lave, Og med deres hurtigfrakt ble de sendt av gårde allerede samme dag som jeg bestilte, til og med løpende oppdateringer på e-post om status for pakkingen og sendingen av bestillingen min.
Derfor: Skal du kjøpe et svømmenett eller annet svømmeutstyr, anbefaler jeg å handle hos Watery.no!